Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@15:37:02 GMT

بزرگترین طرح تجمیع منطقه ۱۳ اینجاست

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۷۴۹۹

بزرگترین طرح تجمیع منطقه ۱۳ اینجاست

همشهری آنلاین_ مژگان مهرابی:  این طرح طی چند سال اخیر بارها در منطقه ۱۳ اجرا شده و بازتاب خوبی هم داشته است. اما طرح تجمیع ۱۶ پلاک برای نخستین بار در این منطقه اجرا می‌شود و از اقدامات مهم و ارزنده‌ای است که برای مقابله با بحران و زیباسازی نمای شهری انجام می‌شود. این طرح از سال ۹۱ پیگیری شده و بعد از ۸ سال تلاش بی‌وقفه کارشناسان دفتر توسعه نوسازی محله اسدی و زاهد گیلانی اردیبهشت امسال به ثمر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته «مهدی حقی» رئیس دفتر توسعه نوسازی محله اسدی، به جای ۱۶ پلاک فرسوده و ریزدانه قرار است مجتمع ۳۵ واحدی با ۳۵ پارکینگ ساخته شود. او این اقدام را تحولی در حوزه شهرسازی می‌داند. همراه با حقی از کارگاه عمرانی پروژه تجمیع ۱۶ پلاک بازدید کردیم.  
ابتدای خیابان ثارالله تابلوی کوچه باقری‌نژاد به چشم می‌خورد. کوچه باریکی که قرار است عرض آن از یک‌متر به ۶‌متر تغییر کند و به جای خانه‌های ۳۰ ‌ـ ۴۰ متری، یک مجتمع بزرگ و بلندمرتبه ساخته شود. «مهدی حقی» رئیس دفتر توسعه نوسازی محله اسدی در این‌باره می‌گوید: «عرض کوچه باقری‌نژاد تا قبل از تخریب خانه‌ها یک‌متر بود. خانه‌ها همه ریزدانه بودند و امکان امدادرسانی در این کوچه صفر بود. حتی به زحمت ۲ نفر از کنار هم رد می‌شدند. تأسیسات خانه‌ها فرسوده بود و با کوچک‌ترین جرقه‌ای حادثه‌ای بزرگ اتفاق می‌افتاد. برای همین از همان سال ۹۱ که دفاتر توسعه نوسازی در محله‌های فرسوده شکل گرفت برای تجمیع خانه‌های این کوچه اقدام کردیم.»

سال ۹۱ تا سال ۹۹، مدت زیادی است. ۸ سال برای اجرای طرح تجمیع زیاد به نظر می‌رسد. چرایی طولانی شدن طرح را حقی این‌گونه پاسخ می‌دهد: «راضی کردن مالکان این کوچه برای تجمیع خانه‌هایشان کار راحتی نبود. یک به یک به خانه‌ها رفته و با مالکانشان گفت‌وگو کردیم و از مزایای تجمیع برایشان گفتیم. یکی از مالک‌ها خانم سالمندی بود که فرزندانش موافقت نمی‌کردند مادرشان در دوران سالخوردگی درگیر ساخت‌وساز خانه شود. تا زمانی که او مرحوم شد و فرزندانش رضایت دادند. ابتدای امر ۱۵ پلاک بود اما به محض به نتیجه رسیدن کار یکی از مالک‌هایی که موافقت نمی‌کرد اعلام رضایت کرد و شد ۱۶ پلاک.» 

مهدی حقی / رئیس دفتر توسعه نوسازی محله اسدی آینده درخشان برای کوچه باقری‌نژاد

بن بست باقری‌نژاد به بن‌بست علیخانی راه دارد و بعد از تجمیع تحولی در محله ایجاد می‌شود. حقی می‌گوید: «برای اجرای این طرح شورایاری محله خیلی همراهی کرد. سال ۹۶ تفاهمنامه‌ای نوشته شد و از آن زمان تاکنون سازمان نوسازی مسئولیت طراحی پروژه را برعهده گرفته است. صدور پروانه زمانبر بود. از سال گذشته اهالی ودیعه مسکن را دریافت کرده و خانه‌ها را تحلیه کردند. از اردیبهشت امسال تخریب و خاکبرداری انجام شده و وارد مرحله گودبرداری شدیم.» 
همچنین «عابث برزنویی» سرمایه‌گذاری که برای تجمیع ۱۶ پلاک اقدام کرده، آینده درخشانی را برای اهالی کوچه پیش‌بینی می‌کند. او پیشنهاد می‌دهد از داخل کارگاه بازدید کنیم. نکات ایمنی برای اجرای این طرح رعایت شده است. دورتادور زمین گودبرداری شده با حصار فلزی پوشیده شده و حتی داخل آن را نمی‌توان دید چه برسد به اینکه کسی دچار حادثه شود. از این‌رو برای دیدن کارگاه از در کوچکی که در کوچه باقری‌نژاد قرار دارد وارد می‌شویم.

فضای بزرگی که به گفته برزنویی ۷۰۰‌متر می‌شود. او می‌گوید: «۱۶ پلاک در این کوچه قرار داشت. ۳۰ متری، ۴۵ متری و بزرگ‌ترین‌شان ۷۰ متری بود. عرض کوچه هم یک‌متر بود که حالا ۶‌متر می‌شود. مجتمع مسکونی ۲ طبقه پارکینگ دارد و ۷ طبقه مسکونی. پارکینگ ۳ ورودی دارد، اولی از داخل کوچه باقری‌نژاد، دومی کوچه علیخانی و سومی خیابان ثارالله.»

عابث برزنویی / سرمایه‌گذار تحویل در سال ۱۴۰۱

مجتمع جدید کوچه باقری‌نژاد، بزرگ‌ترین پروژه تجمیع در این محدوده به شمار می‌آید. برای آن ۲ دستگاه آسانسور تعریف شده و حیاط بزرگی دارد که اهالی می‌توانند از فضای سبز آن استفاده کنند. برزنویی می‌گوید: «طراحی آپارتمان‌های این مجتمع به گونه‌ای است که متراژ واحدها با هم متفاوت است. آپارتمان‌هایی که تحویل اهالی می‌شود دو برابر ملک خودشان است. اگر خانه‌ای ۶۰‌متر بوده آپارتمان آن ۱۲۰ متری است.» روی تابلوی زردرنگی که مشخصات ساختمان را به رخ می‌کشد، نوشته شده، زمان بهره‌برداری: سال ۱۴۰۱.  این نشان می‌دهد تا ۲ سال آینده خانه‌های فرسوده محله اسدی جای خود را به مجتمعی زیبا و نو می‌دهند.

خانه‌هایمان را  ایمن کنیم

طرح تفصیلی و تجمیع‌ریز دانه‌ها واژه ناآشنایی برای شهروندان نیست. حداقل با فرهنگسازی که مدیریت شهری درباره این طرح انجام داده اغلب مردم می‌دانند که این طرح چه تبعاتی دارد و چه تأثیری بر روند زندگی شهری‌شان می‌گذارد. کلید خوردن این طرح از سال ۹۱ انجام شد. با این رویکرد که سروسامانی به بافت فرسوده محله‌ها بدهد و خانه‌ها را از حالت کهنگی و ناامن بودن درآورد و شکل و شمایل نو و زیبایی به آنها دهد. بخواهیم منصف باشیم اگر تجمیع به‌صورت کامل و جامع اجرا شود نتیجه مطلوبی در زیباسازی منظر شهری و ایمن‌سازی ساختمان‌ها دارد. علاوه بر آن محله‌های یک شهر نونوار شده و از حالت فشردگی و فرسودگی بیرون می‌آید. مهم‌ترین اتفاق تعریض خیابان‌ها و معابر است و نکته دیگر، کاهش خطر هنگام بروز حوادث غیرمترقبه است.

به گفته «کلام‌الله‌نظری» سرپرست معاونت شهرسازی و معماری منطقه ۱۳ اگر مردم به نوسازی و تجمیع تشویق می‌شوند، باید تسهیلاتی هم برای آنها در نظر گرفته شود تا برای انجام این طرح رغبت پیدا کنند. او می‌گوید: «این امر را هم نباید نادیده گرفت که بعضی از محله‌های منطقه ۱۳، کم برخوردار هستند و ساکنان آن نیاز به حامی مالی دارند تا بتوانند خانه‌شان را نونوار کنند.» طبق آمار به دست آمده از معاونت شهرسازی و معماری، از وسعت ۹۲۸۳ هکتاری منطقه ۱۳، ۷/۳۵ هکتار به محله اسدی تعلق دارد. نظری می‌گوید: «‌۱۶۴۵ پلاک در این محله است که از این تعداد فقط ۴۰۳ پلاک اقدام به نوسازی کرده‌اند.»

او در ادامه با اشاره به اینکه وقتی حرف از نوسازی به میان می‌آید اغلب مردم تصور می‌کنند، وظیفه شهرداری است که مشکلات پیش روی نوسازی را از میان بردارد در صورتی که این امر برعهده سازمان نوسازی است. متذکر می‌شود: «سازمان نوسازی برای پیشبرد کار، دفاتر توسعه نوسازی را در محله‌ها راه‌اندازی کرده است. کارشناسان دفاتر توسعه نوسازی همواره پیگیر امور ساخت‌وساز هستند و شهروندان را ترغیب به تجمیع خانه‌های فرسوده و ریزدانه می‌کنند. شهرداری در حوزه نوسازی به آنچه متعهد بوده اعم از طبقه اضافه و صدور رایگان پروانه عمل کرده است.» از قرار معلوم باقی سازمان‌ها مثل اداره آب و برق و گاز موظف به همکاری و واگذاری انشعاب رایگان به مردم بوده‌اند که متأسفانه در همان ابتدای راه از ادامه همکاری سرباز زده‌اند. نکته دیگر اعطای وام است که این کار صورت می‌گیرد اگرچه شاید روند کندی داشته باشد. به هر حال باید متذکر شد نوسازی بافت فرسوده موضوعی نیست که فقط از عهده شهرداری برآید، باید دیگر نهادها همکاری کنند.

کد خبر 543078 برچسب‌ها محله زیبا سازی همشهری محله منطقه ۱۳ مدیریت بحران پایتخت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله زیبا سازی همشهری محله منطقه ۱۳ مدیریت بحران پایتخت منطقه ۱۳ ۱۶ پلاک خانه ها محله ها سال ۹۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۷۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای

به گزارش خبرگزاری مهر، خلیل بهروزی فر درباره ابعاد آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شهرستان شفت اظهار کرد: آتش‌سوزی محله امام‌زاده ابراهیم شامگاه چهارشنبه اتفاق افتاده و شروع آن هم از یک نانوایی در شهرک امام‌زاده ابراهیم بوده است و متأسفانه به دلیل وزش باد حریق به ساختمان‌های دو طرف نانوایی سرایت کرده و به جهت اینکه بافت این محله غالباً سنتی و خانه‌ها و ساختمان‌ها به طبقات از چوب ساخته شده و این چوب‌ها خشک بوده؛ آتش‌سوزی به سرعت گسترش پیدا کرده و شاید هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شده و در آتش سوخته است.

وی با اشاره به اینکه محله امام‌زاده ابراهیم شفت بافت تجاری و مسکونی دارد، افزود: معمولاً طبقه هم کف خانه‌ها، مغازه و فروشگاه بوده و طبقات بالای آن مسکونی و محل سکونت خود اهالی بوده یا به عنوان مهمان‌پذیر برای پذیرش زائر و مسافر استفاده می‌شده است که به علت سرعت حریق و وسعت دامنه آتش‌سوزی، مردم فقط توانسته‌اند جان خود و خانواده و فرزندانشان را نجات دهند؛ از این جهت خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم اما از آنجا که مردم فرصت خارج کردن هیچ چیزی از خانه‌ها و فروشگاه‌های خود پیدا نکردند، خسارات بسیار سنگینی بر مردم وارد شده است.

بهروزی فر در مجلس با اشاره به خسارت کامل آتش‌سوزی به منازل و اسباب و وسایل زندگی مردم و هم اجناس فروشگاه‌های آنان اضافه کرد: تقریباً می‌توان گفت به هر خانه و خانواده حداقل ۱۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است. درآمد مردم این محله به واسطه همین کسب و کاری بود که آنجا و از طریق رفت و آمدهای مسافران، گردشگران، زائران و …داشتند و متأسفانه الان منبع درآمد دیگری ندارند.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس در ادامه از تشکیل ستاد بحران در شهرستان شفت خبر داد و گفت: در جریان این جلسه تصمیماتی گرفته شده اما با استاندار گیلان در تماس هستیم تا حتماً امروز به اتفاق وی و مدیران کل مربوطه استان بازدیدی از محل آتش‌سوزی داشته باشیم تا تصمیم دقیق‌تر و جدی‌تری اتخاذ شود.

بهروزی‌فر ضمن تأکید بر لزوم توجه دستگاه‌های دولتی به مردم آسیب دیده، تصریح کرد: بزرگ‌ترین و شاید تنها کمک دولت این است که باید تسهیلاتی به مردم ارائه دهد تا حداقل بخشی از مشکلات آنان را حل کند اگر این تسهیلات داده نشود یا دیر اقدام شود، مردم آسیب شدیدتری می‌بینند، زیرا الان در شرایطی هستند که دیگر هیچ توان مالی ندارند که خودشان مجدد شروع به ساختن زندگی‌شان کنند. عملاً تمام زندگی شصت یا هفتاد ساله‌شان در چند دقیقه سوخته و الان حتی جای زندگی ندارند؛ بنابراین هر اقدامی هم که قرار است انجام شود، باید خیلی سریع شروع شود.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس با اشاره به اینکه این چندمین بار است که آتش‌سوزی در شهرک امام‌زاده ابراهیم شهرستان شفت اتفاق می‌افتد، تأکید کرد: تجربه نشان داده که در آنجا ماشین آتش‌نشانی برای اطفا حریق و مانور مناسب نیست، یعنی هر چند تا ماشین آتش‌نشانی هم داشته باشیم، امکان خاموش کردن این آتش نیست. چنان که در آتش سوزی در عرض چند دقیقه دو طرف محل با آتش بسته شد و عملاً آتش‌نشانی نمی‌توانست خود را به آتش برساند و به دلیل وزش باد سرعت پیشروی حریق بسیار بالا بود.

بهروزی‌فر در پایان تأکید کرد: تنها راه نجات محله امام‌زاده ابراهیم شفت از تکرار این آتش‌سوزی این است که شیرهای آتش‌نشانی در کل محله به صورت شبکه‌ای ایجاد شود تا در چنین مواردی بلافاصله بتوان از آن در نقطه ابتدایی آتش‌سوزی استفاده و آتش را خاموش کنند تا به جای دیگری سرایت نکند.

کد خبر 6096695

دیگر خبرها

  • فیلم| لحظه بمباران خانه‌ای در محله الصبره در غزه
  • کشتارهای جدید اشغالگران در غزه با هدف قرار دادن ۱۱ خانه در رفح و یک مدرسه آنروا
  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر
  • بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • بزرگترین طرح نوسازی شالیزارهای مازندران درآمل نیمه خرداد تحویل می‌شود
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند + جدول